közjegyzői iroda logó kék
Dr. Máté Viktor
Dr. Máté Viktor

iroda@budapestkozjegyzo.hu

e-mail:

+36 1 920 0360

Telefon / Phone:

H-1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 61. IV. em. 4.

Cím / Address:

Jogi diplomámat 2001-ben szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi Karán. Ezt követően 2001 óta dolgozom a közjegyzői karban előbb közjegyzőjelöltként, 2005 májusától közjegyzőhelyettesként míg 2012 februárjától Budapest VI. kerület 1. számú székhelyre kinevezett közjegyzőként.

Szakmai működésem mellett a Budapesti Közjegyzői Kamara elnökhelyetteseként, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara, valamint az ELTE Jogi Továbbképző Intézet megbízott oktatójaként is dolgozom, továbbá 2013 júniusától folyamatosan jogi szakvizsga vizsgáztatóként is közreműködőm.

Angol nyelvi jogosítvánnyal is rendelkezem a közjegyzői tevékenység folytatására és az angol jogi szaknyelv elsajátítása és alkalmazása irodánk alapkoncepcióját képezi.

Szakmai publikációk
(a teljesség igénye nélkül):

Számos publikáció és monográfia szerzőjeként több mint 20 éve folytatok kutatást a nemzetközi közokiratok összehasonlító joga területén. Az ezzel kapcsolatosan (többször a Magyar Országos Közjegyzői Kamara, illetve később a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó gondozásában is) újabb és újabb kiadások formájában megjelent és szerzőtársaimmal (Dr. Molnár Ágnessel, Dr. Sajben Tamással és Dr. Raus Csabával) együtt létrehozott szakkönyv a „Külföldi Közokiratok a Gyakorlatban”, amelyben összegyűjtött tényanyag gondozását és a könyv időről időre történő hatályosított kiadását szívügyemnek tekintem.